Strona główna O nas Kruszyniany Kuchnia
Tatarska
Oferta
Turystyczna
Galeria Szlak
Tatarski
Linki Kontakt
Zapraszamy na przepyszne dania tatarskie!


TATARSKIE PIEROGI
  • Kibiny - pieczone (kapusta, cebula, mięso)
  • Pieremiacze - pieczone, smażone (cebula, mięso)
  • Cebulniki - pieczone (mięso, cebula)
  • Jeczpoczmaki - pieczone (ziemniaki, pietruszka, marchewka, cebula, mięso)
  • Samsa - pieczone (mięso, cebula)
  • Kartoflaniki - gotowane na parze (ziemniaki, jajko, cebula, pietruszka)
  • Czebureki - smażone (mięso, cebula)
  • Manty - gotowane na parze z białym serem
DANIA GŁÓWNE
  • Kołduny tatarskie - pierogi z mięsem wołowym lub wołowo-jagnięcym podawane z rosołem
  • Pierekaczewnik - ciasto wielowarstwowe z mięsem, serem lub jabłkami ( ilość porcji w ciągu dnia ograniczona )
  • Belysz - potrawa warstwowa z mięsem indyczym, grzybami, jajkiem i ryżem
  • Kryszonka - potrawa jednogarnkowa: warzywa, ziemniaki, jagnięcina
  • Pyzy tatarskie z mięsem wołowym - podawane z rosołem
  • Pyzy tatarskie z białym serem na ostro
  • Tatarska babka ziemniaczana - z mięsem wołowym lub jagnięcym
  • Zur Belysz - rodzaj chlebka, z mięsem drobiowym, ziemniakami, warzywami, przyprawami
  • Jagnięcina z pilawem - porcja jagnięciny (w weekendy lub na zamówienie 3 dni wcześniej)
  • Cymes - zupa z dużą ilością marchewki z ziemniaczanymi kluseczkami
  • Czynaki - tatarska zupa gulaszowa
NA SŁODKO
  • Czk-Czak - tatarskie ciasteczka oblane naturalnym miodem, makiem lub migdałami
  • Bułeczki drożdżowe
  • Listkowiec - warstwowe listkowane ciasto drożdżowe z serem, makiem lub jabłkami
  • Tatarska drożdżówka

tel:
kom:
e-mail:
+48 (85) 749 40 52
+48 606 603 760
dzenneta@wp.pl
Copyright © 2013 www.kruszyniany.pl | Wszelkie prawa zastrzeżone! Kopiowanie zabronione! Projekt graficzny i wykonanie: INCOGNITOR